Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
čet 14. 01. 2021.
Humanitarna virt...
Općina Antunovac...
Osječki HNK poma...
Zimske radosti u...
Pučko otvoreno U...
pet 15. 01. 2021.
Humanitarna virt...
Campus caffe Osi...
Osječki HNK poma...
Zimske radosti u...
Pučko otvoreno U...
sub 16. 01. 2021.
IT udruge pomažu...
Policija najavil...
Zimske radosti u...
ned 17. 01. 2021.
Policija najavil...
Zimske radosti u...
pon 18. 01. 2021.
"Zlatni pir...
Horeca Medico da...
uto 19. 01. 2021.
"Zlatni pir...
Horeca Medico da...
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

[FOTO] Najljepša noć u godini - Večer vina i umjetnosti uz nastup jedinstvene Zrinke Posavec i Trend Acoustic Band-a


Ljetno izdanje vinskog spektakla - Večer vina & umjetnosti održat će se 11. srpnja 2020. s početkom u 18:00 sati u Tvrđi, dvorište Edukativnog i informativnog turističkog centra mladih – Stara pekara (Trg Vatroslava Lisinskog, Osijek).

Večer vina & umjetnosti manifestacija je koja se već tradicionalno održava od 2014. godine u osječkoj Tvrđi. Jedna je to od najdražih večeri građana Osijeka u kojoj glavnu riječ vode dva elementa - vino i umjetnost, čiji spoj gotovo uvijek rezultira nadrealnom količinom ljubavi, pozitive i dobrog provoda.

Nakon dužeg vremena, napokon imate priliku posjetiti prvu ovogodišnju Večer vina & umjetnosti!

Pripremite se jer vas u subotu, 11. srpnja od 18 sati u dvorištu Stare pekare, očekuje bogat glazbeni i umjetnički program uz predstavljanje i kušanje vina Slavonije i Baranje te nastup jedinstvene Zrinke Posavec i Trend Acoustic Band-a.

Nadolazeća Večer vina & umjetnosti rezultat je spajanja vina, domaćih proizvoda, glazbe i umjetnosti u sadržaj kojim se predstavlja ponuda vinskog turizma i kulture Slavonije i Baranje. Uz bogati kulturno - zabavni program te najbolje što vam vinari iz ovog podneblja mogu ponuditi, te večeri iznova koncentriramo ljubav zbijenu unutar novog, a starog prostora stoljetnih zidina Tvrđe.

Turistička zajednica Osječko – baranjske županije i Osječko – baranjska županija uz suradnju s Gradom Osijekom i Kreativnom agencijom Adverta poručuju da zaokružite datum na kalendaru i akumulirate hrpu dobre volje koju ćete rado dijeliti s okupljenima. Vidimo se!

Program


Vino

18.00 – 24.00 sata - Predstavljanje i kušanje vina Slavonije i Baranje (Lokacija: dvorište Stare pekare / Slobodan ulaz)
Kušanje vina moguće je uz kupovinu vinskih bonova po cijeni od 7,00 kn i vinske čaše po cijeni od 20,00 kn (kaucija)

Glazba

18.00 – 24.00 sata - Zrinka Posavec (Lokacija: dvorište Stare pekare / Slobodan ulaz)
Moto Zrinke Posavec je kako 'Glas otkriva dušu, strast i želje', u što su se uvjerili svi koji su do sada imali prilike slušati talentiranu i cijenjenu glazbenicu. Iznimno talentirana pjevačica, kantautorica, pjesnikinja i glazbena pedagoginja, čiji su koncerti prožeti najljepšim tradicijskim pjesmama, melodijama i stihovima, kao i njezinim autorskim skladbama koje su skladane u duhu tradicijske glazbe. Na repertoaru će se tako naći tople starogradske pjesme koje pripadaju Panoniji, pjesme iz Međimurja, pjesme iz njezine Slavonije i Zrinkine autorske skladbe, a na pozornici će joj se pridružiti vrsni glazbenici okupljeni u ansambl: Mladen Kosovec na harmonici, Mario Igrec i Ambrozije Puškarić na gitarama i Borna Šercar na udaraljkama. Koncert se održava uz sufinanciranje Ministrstva kulture Republike Hrvatske.

18.00 – 24.00 sati - Trend Acoustic Band (Lokacija: dvorište Stare pekare / Slobodan ulaz)
Trend Acoustic Band sastoji se od iskusnih osječkih glazbenika koji sviraju brojne poznate skladbe za svačiji glazbeni ukus. Očekuju vas pop-rock, country-rock, jazz i evergreen hitovi koje izvode Davomir Brkić - Daco, acoustic bass guitar, Ivica Bilac - Žućo, drums, kahon, percussions i Zdravko Peko, acoustic guitar, vocal

18.00 – 02.00 sati - In Da Sofa / DJ Pips, DJ Kema (Lokacija: livadica uz igralište NK Elektre / Slobodan ulaz)
Dame i gospodo, obznanjujemo veselje da će se u subotu 11. srpnja s osmijehom otvarati butelje! Prva ovogodišnja Večer vina & umjetnosti, dodali bi i umjerenosti, ona večer kada se pozitivno prekobacimo i osjećamo kao da su zvijezde rasute na nebu zapravo jasan put po kojem trebamo koračati u ritmu nekih dobrih vibracija, ta večer se vraća sa željom da ostvari svoj prioritetni cilj. Cilj sažet u ideju da osmijeh bude obavezna instalacija na licima svih posjetitelja. Tom cilju da se ostvari pomoći će i Kreativna agencija Adverta s najpoznatijom ljetnom dizalicom vrijednosti na "pozitivnometru" grada, popularnim ljetnim specijalom In da sofa. Ovaj put na livadici uz igralište NK Elektre, blizu Klasične gimnazije, Stare Pekare i novog trga, s početnom od 18.00 sati i sve do 02.00 in da morning, pokušat ćemo podsjetiti sve na vrijednosti koje olako uzimamo zdravo za gotovo. Pokušat ćemo uz sav potreban oprez omogućiti svima večer u ritmu onoga što nas pokreće i olakšava da savladamo svaku prepreku, u ritmu suštinske pozitive. Nađimo se na plesu! Plesom će za ovu prigodu dirigirati popularni DS-ovi, discsomelieri mr. Pipinac Desertny a.k.a Pips i njegov brother form another mother, mr. Keminjon Blanc a.k.a Kema. Ako prilike dopuste, ne dopustite si propuštanje ove plešuće priče.

Umjetnost

18.00 – 23.00 sata - Izložba: Vrijeme bez namjere, Marina Viculin, kustosica: Branka Benčić (Lokacija: Galerija Waldinger / Slobodan ulaz)
Izložba se temelji na izboru umjetnika i radova iz programa Marine Viculin u Gradskim galerijama Osijek. Marina Viculin je od 2007. godine bila kustos izložbenog programa u Galeriji Waldinger, pri Gradskim galerijama Osijek. Izložbe u Waldingeru pokazuju nam neke njezine interese poglede i nastojanje da se zalaže za likovne umjetnike vrlo različitih usmjerenja i različitih generacija, pri čemu dominira izbor umjetnika srednje generacije koje povezuje specifična osjetljivost, tankoćutnost, tišina, a iako renomirani, često zanemareni hrvatskom kulturnom politikom i čija je vidljivost često u javnosti manja. Tom serijom izložbi Marina je umjetnicima i njihovim radovima omogućila veću vidljivost i dostupnost široj publici, ali što je nama najvažnije, i vlastiti pristup i interpretaciju kojom je obogatila korpus hrvatske likovne kritike. Izložba će okupiti izbor radova i umjetnika na jednom mjestu, i tako nam omogućiti pogled unazad na ne samo na jedno razdoblje u programskoj djelatnosti galerije Waldinger, već specifičnu osjetljivost na prostor, sliku i vrijeme, kao povezujuće senzibilitete autora i kustosice.

18.00 – 23.00 sata - Izložba: Ptice na zelenim stazama Dunava i Drave (Lokacija: dvorište Stare pekare / Slobodan ulaz)
Povodom projekta Zelene staze Dunava i Drave u općini Erdut i gradu Belišću održan je tromjesečni foto natječaj. Velik broj ljubitelja prirode i ptica uputio se u prirodu i otkrio njezine, na prvi pogled, skrivene ljepote koje se kriju u vlažnim staništima. Od pristiglih fotografija odabrano je 10 najboljih koje su izložene na izložbi. Projekt se financira iz poziva PROMICANJE ODRŽIVOG RAZVOJA PRIRODNE BAŠTINE, u okviru Operativnog programa KONKURENTNOST I KOHEZIJA 2014.-2020. Projekt je sufinancirala Europska Unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

18.00 – 23.00 sata - Izložba: Nostalgija - nevrijeme vremena, Sonas, Ocasio, Qin (Lokacija: Galerija Kazamat / Slobodan ulaz)
"Djela nastala za ovu izložbu rezultat su rada mladih umjetnika koje je spojio škotski Glasgow, grad koji nikome od njih nije bio domicilno obitavalište, nego usputna postaja na njihovom obrazovnom putu. Cui Qin, Santos Ocasio i Sara Sonas umjetnici su koji čija djela povezuje spomenuti pojam nostalgije. Veliki dio umjetnosti nastaje iz potrebe da se uhvati i izrazi osjećaj onog što je istovremeno blisko, ali i strano samome umjetniku. Umjetnike iz Puerto Rica, Guangzhoua i Zagreba spojilo je promišljanje odnosa koji se može uspostaviti između sebe, doma i boravišta koje je privremeni dom što je izlagačima u ovom slučaju bio Glasgow. Djela Cui Qina, Santos Ocasio i Sare Sonas koja nam predstavljaju na ovoj izložbi svakome od nas su dodatni doprinos komunikaciji iskustva i ideja. Okupljeni oko pojma nostalgije radovi nas uvlače u potragu za onim vremenima za kojima i sami patimo i maštamo o njihovom povratku. „Stavljanjem prošlosti na prijestolje, kao spomenik, umjetnici predlažu problematiku publici i sebi samima, dopuštajući njezino prihvaćanje i sučeljavanje“, ističu ovi autori. Upravo nas njihova zamrznuta prošlost možda podsjeti i na one naše „jezovite“ i „nostalgične“ predjele o kojima rijetko mislimo, ali su tu u nama i komuniciraju u „nevremenu vremena“. Ulomak iz teksta Igora Loinjaka

18.00 – 23.00 sata - Izložba: Offline, Marija Adrić, Vjekoslav Filipović, Darko Jovanović, Željko Ašperger (Lokacija: Osječka tvornica ideja, dvorište Stare pekare / Slobodan ulaz)

Vinarima vino, Osječkoj tvornici ideja umjetnost. Svoja vrata će u okviru ove manifestacije otvoriti grupnom izložbom, pod nazivom Offline, četiri umjetnika : Marija Adrić, Vjekoslav Filipović, Darko Jovanović i Željko Ašperger. Nakon mjeseci online izlaganja, eto prilike za offline&wine druženje:)

17.00 – 22.00 sata - Izložba: Španjolski majstori, Picasso, Miró, Dalí i Tàpies (Lokacija: Muzej Slavonije / Slobodan ulaz)
Picasso, Miró, Dalí i Tàpies… prema riječima Žive Škodlar Vujić umjetnici su svojom inovativnom umjetničkom ličnošću i snagom pronašli potpuno nove obzore u likovnom jeziku slikarstva 20. stoljeća stvorivši nove pravce likovnog izraza i omogućivši da u tom bogatstvu ideja brojni suvremeni umjetnici još i dandanas traže i nalaze poticaj i stvaralačku inspiraciju u njihovim djelima.

17.00 – 22.00 sata - Izložba: Tikva mala, a stotinu šara, Zbirka tikvičarstva Etnografskog odjela (Lokacija: Muzej Slavonije / Slobodan ulaz)
Muzej Slavonije predstavlja šaranim tikvicama i drugim predmetima ukrašenim istom tehnikom i ornamentikom Zbirku tikvičarstva Etnografskog odjela.
Vještina i tradicija ukrašavanja, šaranja tikvica u Hrvatskoj je specifična samo za Slavoniju, gdje se razvila velika raznolikost i bogatstvo ornamenta. Zastupljena je na užem prostoru sjeveroistoka, na području bivše Vojne Krajine: u županjskom, đakovačkom kraju, te dijelu vinkovačkog i brodskog kraja. Ova tehnika ima od 2007. godine svojstvo zaštićenog nematerijalnog kulturnog dobra Republike Hrvatske i danas se njome bavi nekolicina šarača, uglavnom u županjskom kraju.

17.00 – 22.00 sata - Izložba: Donacije – izbor iz zbirki Muzeja Slavonije 1994. -2019. (Lokacija: Muzej Slavonije / Slobodan ulaz)
Darom Franje Sedlakovića zaživio je Muzej u Osijeku. Utemeljujuća zbirka osječkog trgovca umnogome je odredila budućnost Muzeja, tada nazvanog Muzej slobodnog i kraljevskog grada. Donacija je potaknula brojne sakupljače, ljubitelje starina, ali i sve one kojima je stalo do grada i njegove povijesti da ga obogate. Što se i događalo u godinama, ali i desetljećima nakon osnutka. Izložba Donacije -izbor iz zbirki Muzeja 1994. – 2019. dotiče se donacija u proteklih 25 godina djelovanja Muzeja.

Za više informacija posjetite Facebook događaj „Večer vina & umjetnosti / Tvrđa, dvorište Stare pekare / 11.7.“. Stranica prilagođena ispisu
Povoljno prodajem grob...
Odgajivacnica egzoticn...
Razriješite misterij s...
Pomeranac-Nemački patu...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:156

Registrirani online (): Nitko